Az alábbi elérhetőségen egy hazai fejlesztésű energia, és vitaminbomba
leírása található. A hiánybetegségek megelőzése, immunrendszer
megerősítése, vitaminok ásványi anyagok pótlása, a szervezetünknek
leginkább hasznosítható összetételben. Fogyókúrához is alkalmazható,
magas élelmi rost tartalma miatt.
Rendelhető: 3630-317-4731
webhirdetés78@gmail.com
„ Megelőzni könnyebb, mint gyógyítani „
Méz, tökmag, napraforgómag, szilvalekvár, zabkorpa, szezámmag, mandula, kendermag, lenmag, kakaópor, felhasználásával készült energia bomba.
A Tökmag rendkívül gazdag telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakban, vitaminokban. Nézzük, milyen hatóanyagoknak köszönheti jótékony hatását, illetve milyen egyéb hasznos tulajdonságai vannak még:
E-, F-, B1-, B2-, B6-, D-vitamin: gyulladásgátló; magzatoknál elősegíti az idegrendszer optimális kifejlődését. Kiemelném az E-vitamin fontosságát, mert hiánya szaporodásbeli problémákhoz (impotenciához) vezethet.
Antioxidánsok: (szelén, A- és E-vitamin, Koenzim-Q) hozzájárulnak szervezetünk gyors regenerálódásához, a szabadgyökök megkötésével pedig lassítják az öregedési folyamatokat.
Delta-7 fito-szterol: csökkenti a prosztata jóindulatú megnagyobbodását, (gyulladását) illetve enyhíti annak tüneteit. Antimikrobiális és vizelethajtó hatása miatt alkalmas a húgyutak fertőtlenítésére, átmosására.
Telítetlen zsírsavak (omega-3-, omega-6-, omega-9-zsírsav): testi és szellemi teljesítőképesség fokozására; a koleszterinszint csökkentésére. - Az omega-3 zsírsavról nemrég derítették ki, hogy hiánya, nagyfokú depressziót eredményez, mely aztán hajlamossá teszi az embereket az öngyilkosságra!
Nyomelemek (ásványi anyagok): nátrium, kalcium, magnézium, szelén, vas, cink, réz (ha elegendő réz van a szervezetben, nincs vérszegénység és csontritkulás sem!), mangán, melyek elengedhetetlenül szükségesek a szervezet egészséges működéséhez.
További jótékony hatásai: elősegíti a máj méregtelenítését, regenerálódását.
A natúr és pirított magvaknak van egy másik különleges „hatása” is Kiválóan használható székrekedéses problémáknál, a magvak olajtartalma és magas rost-tartalma miatt! Székletünk „olajozottabban” fog távozni.
Természetesen ezek a jótékony hatások csak rendszeres fogyasztás mellett tapasztalhatóak.
Kendermag A kendermag 20-25% fehérjét, 20-30% szénhidrátot és 35% élelmi rostot tartalmaz, az utóbbiak közül 32% vízben oldhatatlan. Emellett sokféle ásványi anyag megtalálható benne, így a kálium, a kalcium, a magnézium, a foszfor, a kén, a vas és a cink. A benne lévő fehérjék nyolcféle esszenciális aminosavat tartalmaznak, ráadásul az ember számára legmegfelelőbb arányban. A növényi fehérjeforrások közül csupán a szójabab előzi meg a teljes fehérjetartalom tekintetében, az utóbbi azonban sok embernél emésztési zavarokat okoz, míg a kendermag fehérjét könnyű megemészteni. Bőségesen tartalmaz esszenciális zsírsavakat: eikoza-pentánsavat (EPA), dokoza-hexánsavat (DHA), valamint gamma-linolénsavat (GLA). A kendermagból préselt olaj az omega-3 és az omega-6 esszenciális zsírsavakat az ideális 3:1 arányban tartalmazza.
Ideális tápanyagként a kendermag alkalmas a hiányállapotok megszüntetésére, a szervezet táplálására. Hasznos fogyókúrázóknak is, mert a gyomor falát különleges olajréteggel vonja be, így jelentősen csökkenti az éhségérzetet. Alkalmazásával úgy lehet fogyni, hogy közben szervezetünk semmilyen szükséges tápanyagban nem szenved hiányt.
Mivel gazdag rostokban, hatékony vastagbéltisztító, emellett kiválóan használható székrekedés, valamint aranyér esetén.
Kiváló esszenciális zsírsav forrásként jól alkalmazható minden olyan degeneratív megbetegedésben, amelyben az oxigén hiánya jellemző. Segítségével a létfontosságú szervek és szövetek több oxigénhez jutnak. Ezért hasznos lehet szív- és érrendszeri betegségekben, továbbá cukorbetegség, sclerosis multiplex (SM), az immunrendszer csökkent működése, ízületi gyulladás és fájdalmak, lassú sebgyógyulás, a belső elválasztású mirigyek működési rendellenességei és a férfi nemzőképesség csökkenése esetén. Javítja a vér koleszterinszintjét, a bőr egészségét, segíti az egészséges haj és körmök növekedését.
1 kgMézben található tápanyag egyenértékű 50 db tojással, 25 db banánnal, 40 db naranccsal, 1,6 kg marhahússal.A méz cukortartalmának több mint 80%-a azonnal felszívódik ezért nem terheli a hasnyálmirigyet.11 féle vitamint (C, B, H, P), kb. 30-féle ásványi anyagot, 19 féle aminosavakat ésenzimeket tartalmaz.A méz egyik legismertebb hatása az izmok munkaképességének a segítése. A szív izomzatára is jótékony hatással van. Pozitív hatást képes elérni szívritmuszavarok, szívizomgyulladások, hipertónia, torokgyulladás, gége- és légcsőhurut gyógyításánál.A méz rendszeres fogyasztása teljesítménynövekedést, az egész szervezet jó kondícióját, betegségekkel szembeni ellenállóságát eredményezi. A méz erõsíti az idegeket, az immunrendszert.Méregteleníti, tisztítja a szervezetet, mert a máj sokkal könnyebben, jobban és gyorsabban dolgozza fel, mint a cukrot.Jótékonyan hat a fiatal szervezetre a csontképzõ hatása miatt..
A VÍZOLDÉKONY ROSTOK HATÁSOSABBAK! A búzakorpa rosttartalma lényegesen nagyobb, mint a zabé, de kisebb a vízben oldható rost alkatrésze, ezért a koleszterinszint-csökkentő hatása elhanyagolható. Ezzel szemben aZabkorpának mintegy 4-szer annyi vízben oldható rostalapeleme van, tehát vérzsírszintcsökkentő hatása is nagyobb. A kettő között találjuk a zabpelyhet. Számokkal szemléltetve: a búzakorpa 42 százaléka rost, ebből 3,3 százaléka vízoldékony, 1/12-ed része csak! A zabpehely rosttartalma 14%, amelyből vízoldékony alkatrész 7,7 százalék.
A Szezámmagot a népi gyógyászat számos betegség (pl. fáradtság, álmatlanság, máj-, epehólyag-, és szívbetegségek) gyógyítására alkalmazza.Telítetlen zsírsav és szezamintartalma képes a vér és a máj koleszterinszintjének csökkentésére, élelmirostjai segítik a székrekedésmegakadályozását. Kalciumtartalma hozzájárul a csontritkulásmegelőzéséhez, E-vitaminja semlegesíti a káros szabadgyököket, a benne található B1- és B2-vitamin valamint a niacin az anyagcsere-folyamatokhoz nélkülözhetetlen. Említést érdemel még D-vitamin, foszforsav- és lecitintartalma.